NOTENTEELT OMGEVING CONTACT WELKOM

NOTENPLANTAGE

NOTENTEELT

PRODUCTEN EN PRIJZEN

VERKOOPPUNTEN EN BESTELMOGELIJKHEDEN

NOTENINFO

 

NOTENPLANTAGE

In 1998 hebben wij, de familie Sterken, in Witharen vijf hectare grond beplant met hazelaars en walnotenbomen. Hierme hebben we een mooie boomgaard gecreëerd. Verschillende dieren zoals reeën en dassen voelen zich thuis op Plantage Witharen. Wij hebben een picknicktafel geplaatst bij de boomgaard, waar u kunt genieten van de plantage en een nootje kunt kraken.

 

Voor het huis liggen bij mooi weer op vrijdag en zaterdag dikwijls noten te koop. Bij de picknicktafel ligt een routebeschrijving van een korte wandeling over de plantage voor u klaar. De plantage ligt aan een mooie en interessante cultuurhistorische fietsroute door Ommen Noord (zie www.fietsrouteommen.nl).

NOTENTEELT

Walnoten en hazelnoten groeien al in onze regio sinds ze hier door de Romeinen terecht zijn gekomen. Hazelnoten werden onder andere geteeld voor het goede brandhout en de buigzame tenen waarvan allerlei produkten werden gevlochten.

 

Walnoten zijn gewild bij boerderijen omdat de geur van de bladeren vliegen weert en de prachtig grote boom in schaduw voorziet.

 

Wij houden vooral van geroosterde noten in de salade of over de pasta. En behalve lekker zijn ze ook gezond!

ni

PRODUCTEN EN PRIJZEN

Behalve de noten in dop verkopen wij gebrande nootjes, noten in honing en zelfgeperste notenolie. Noten in honing zijn lekker om gewoon van te snoepen, maar ook door de griekse yoghurt, over een appeltaart of door de salade. De notenolie is bedoeld om koud te gebruiken door bijvoorbeeld de groente of in een dressing. De gebrande nootjes zijn knabbelnootjes.

 

Wij eten de noten het liefst als ze kort voor consumptie even geroosterd zijn in de koekenpan of oven. Afgelopen kerst hebben wij spijs gemaakt met hazelnoten in plaatse van amendelen. Dat was heerlijk. Eénmaal per week zetten wij de notenkraakmachine aan en leveren wij op bestelling gepelde noten.

VERKOOPPUNTEN EN BESTELMOGELIJKHEDEN

De producten worden verkocht langs de Slagenweg in Arriën. In de Ommerse streekproductenwinkel de groene marke vindt u onze gebrande nootjes. In de Limburgia in Ommen vindt u onze noten in dop.

 

Op afspraak kunnen bestellingen afgehaald worden in Vleuten (bij Utrecht) of in Ommen.

 

U kunt de boerderijproducten bestellen door een e-mail te sturen naar plantage witharen en daarin uw contactgegevens en bestelling te vermelden. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op. De verzendkosten bedragen € 7,50 per 28 kg.

 

 

Langs de plantage is een pleisterplaats ingericht waar u uw aankopen alvast kunt proeven en waar u kunt genieten van de plantage.

NOTENINFO